Χειρουργείο ημέρας (One Day Clinic)

Το Χειρουργείο Ημέρας καλύπτει ανάγκες μικροτέρων χειρουργικών επεμβάσεων. Η εισαγωγή γίνεται την ίδια ημέρα και λίγες ώρες μετά την επέμβαση το παιδί μπορεί να πάει στο σπίτι του.

Παρακαλώ φροντίστε να τηρηθούν τα παρακάτω:

  • Δεν πρέπει να είναι κρυωμένο, να μην έχει ακροαστικά, βήχα, συνάχι, έμετο ή διάρροια τουλάχιστον δυο εβδομάδες πριν από το χειρουργείο. Επίσης δεν πρέπει να έχει πυρετό την προηγούμενη ημέρα ή την ημέρα του χειρουργείου.
  • Πρέπει να έχουν περάσει 30 ημέρες από την ημέρα που εμφανίστηκε κάποιο λοιμώδες νόσημα (ανεμοβλογιά, ιλαρά, ερυθρά,…) και 20 ημέρες από οποιονδήποτε εμβολιασμό.
  • Αν παίρνει φάρμακα για θυρεοειδή, επιληψία ή βρίσκεται σε χρόνια αγωγή για βρογχικό άσθμα, πρέπει να πάρει την πρωινή του δόση πριν έλθει στο Νοσοκομείο και να ενημερωθεί ο ιατρός του και ο αναισθησιολόγος.
  •  Το προηγούμενο βράδυ θα πρέπει να φάει ελαφρά πριν τις 20:00-22:00. Μπορεί να πιει νερό για τελευταία φορά δυο (2) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα του χειρουργείου.
 

Οδηγίες για μετά το χειρουργείο ημέρας

Όταν φθάσετε στο σπίτι δώστε του να πιει λίγο τσάϊ ή χαμομήλι ή νερό. Αν κάνει εμετό αφήστε να περάσει μισή ώρα και ξαναδοκιμάστε. Αν δεν κάνει εμετό συνεχίστε με γάλα σε μικρές ποσότητες στην αρχή. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να φάει ελαφρά π.χ. σούπα, κρέμα ή γιαούρτι.

Εάν πονάει δώστε του παυσίπονο σε υπόθετο ή από το στόμα, εφόσον το επιτρέπει η ηλικία του και δεν κάνει εμετό.

Εάν επιμένουn οι εμετοί, το παιδί έχει κάποια δυσκολία στην αναπνοή, έντονο βράγχος φωνής ή εμφανίσει πυρετό πάνω από 38°C, επικοινωνίστε με τον ιατρό σας.

Εάν αιμορραγεί, επικοινωνίστε άμεσα με τον ιατρό σας.